2022 er Frivillighetens år. Hver måned gjennom hele året skal vi i Hamar kommune, sammen med Frivilligsentralen, dele ut en Hamarkrakk til en frivillig i Hamar, som fortjener å bli satt ekstra pris på.

Det er våre innbyggere som nominerer gode kandidater, og en jury velger blant forslagene som kommer inn.

Månedens frivillig for juni

Den femte krakken, snekret av Kjetil Nygaard, går til Marielle Sørheim for hennes frivillige arbeid for Hamar Røde Kors.

Marielle har til tross for sin relativt unge alder (25 år) allerede bistått en årrekke som frivillig på området barn og unge i Hamar Røde Kors. Hun startet i 2017 som frivillig og tok raskt ansvaret som leder for Barnas Røde Kors, som er et gratis aktivitetstilbud til barn i alderen 6 - 12 år.

Marielle har vært primus motor for å organisere andre frivillige i planlegging og gjennomføring av tilbud og aktiviteter for 20 -25 barn hvert semester. Videre har hun også i samme tidsrom deltatt som frivillig i tilbudet "Ferie for alle", som er et tilbud til barnefamilier med svak økonomi. Marielle er med på planlegging, innkjøp av utstyr og ikke minst deltar hun som frivillig tilrettelegger for barna.

- Det er slike som Marielle som i stor grad bidrar til at barn og unge i Hamar får høyst tiltrengte og tilrettelagte tilbud / aktiviteter. Marielle er en veldig god kandidat som fortjener å bli satt pris på for sin innsats.

Film om Marielles frivillige hverdag

Filmen er laget av Refleksfilm. Marielle ble nominert av Marianne Neergaard.

Nominér din kandidat!

Det er svært mange i Hamar kommune som engasjerer seg i frivillig arbeid, og som bidrar til et bredt og mangfoldig tilbud til egne medlemmer og andre. Noen ganger er det laginnsatsen som utpeker seg, andre ganger er det enkeltpersoner.

- Vi vil gjerne at du tipser oss om din kandidat! En lokal «jury» velger ut månedens kandidat blant de nominasjoner som kommer inn.

Gå til denne nettsiden for å nominere din kandidat