2022 er Frivillighetens år. Hver måned gjennom hele året skal vi i Hamar kommune, sammen med Frivilligsentralen, dele ut en Hamarkrakk til en frivillig i Hamar, som fortjener å bli satt ekstra pris på.

Det er våre innbyggere som har nominert gode kandidater, og en jury har valgt blant forslagene som har kommet inn.

Oktober-krakken

Den tiende krakken, snekret av Kjetil Nygaard, går som fortjent til Eirik Dahl.

Eirik Dahl er leder for Innlandet og Hamar NFU, Norges Forbund for utviklingshemmede. Han står på for de funksjonshemmede og har blant annet dratt i gang og arrangert NFU- festivalen i forbindelse/samarbeid med Stoppested Verden.

Eirik har stått på lenge og er en god og aktiv talsperson, som tar de utviklingshemmede med ut på tur. Han er opprinnelig fra Ålesund, men har bodd på Hamar i mange år.

Juryen mener Eirik Dahl er en veldig god kandidat som fortjener å bli satt pris på for sin  gode og mangeårige innsats. Han fikk prisen overrakt av Erling Behrens, styreleder i Hamar Frivilligsentral. Eirik ble nominert av Egil Pedersen, som er glad for utmerkelsen og alle turene ut som han har fått være med på:

- Eirik er rett og slett en grepa kar! sier han.

Film om arbeidet med funksjonshemmede

Filmen er laget av Refleksfilm.

To kandidater til!

Det er svært mange i Hamar kommune som engasjerer seg i frivillig arbeid, og som bidrar til et bredt og mangfoldig tilbud til egne medlemmer og andre. Noen ganger er det laginnsatsen som utpeker seg, andre ganger er det enkeltpersoner.

I løpet av november og desember vil vi presentere to kandidater til som juryen har valgt ut på bakgrunn av dyktige frivillige dere i Hamar har nominert.