Mobilitetsuka 2022 starter 16. september og varer til 22. september, og årets hovedbudskapet er "Bedre forbindelser". Dette handler om trygge og forutsigbare reiser, enten om du går, sykler eller reiser kollektivt. Attraktive byrom og grøntområder legger til rette for å skape forbindelser mellom mennesker, samtidig som det er en del av reisekjeden.

Hamar kommune markerer Mobilitetsuka på forskjellige måter, og vi vil ha noen arrangementer som du kan være med på. Markeringen av mobilitetsuka vil også være synlig flere steder i bybildet gjennom uka. Vi oppfordrer alle til å bruke beina mer denne uken - enten ved å gå, sykle eller å ta buss ut og inn av Hamar.

Her er noe av det som skjer under markeringen av Mobilitetsuka i Hamar:

Tirsdag 20. september kl. 14-17 CC Hamar - gratis sykkelfiks og -vask.
Tar du vare på sykkelen din - tar du vare på miljøet. Visste du at rengjøring er det viktigste vedlikeholdet av sykkelen din? Vasker du sykkelen din regelmessig, samt smører og strammer løse deler forlenger du sykkelens levetid.

• Sykkelfiks
    Sport1, i samarbeid med Hamar kommune, fikser sykkelen din – helt gratis. Her kan du få strammet gir og bremser, oljet kjedet og fylt luft i dekkene.

• Sykkelvask
    Hamar kommune har leid inn Rene sykler som tar med seg sin sykkelvaskemaskin. Du får ren sykkel på kun 5 minutter.

Gratis sykkelparkering og utlån av el-sykler - uke 38 og 39 (19. sept. til 2. okt)

Hva er mobilitetsuka?
Mobilitetsuka blir markert i september hvert år i mange byer og tettsteder over hele Europa. Hensikten er å se på utfordringer knyttet til biltrafikken, og å få folk til å tenke gjennom sine egne reisevaner og kanskje vri dem i en mer miljø- og helsevennlig retning. Det er et nytt tema for hvert år, og i 2022 er temaet «Bedre forbindelser». Dette handler om trygge og forutsigbare reiser, enten du går, sykler eller reiser kollektivt.

EUROPEISKMOBILITETSUKE 2022 har temaet «Bedre forbindelser». Se årets kampanjevideo her!