Er det 3 år eller mer siden du sist tok celleprøve? Da er du velkommen innom oss i rådhuset onsdag 5. oktober mellom klokka 15:00 og 19:30.

#sjekkdeg-kampanjen

Kvinner mellom 25 og 69 år oppfordres til å ta livmorhalsprøve jevnlig. I Norge får alle kvinner fra 25 til 69 år brev med påminnelse fra Kreftregisterets livmorhalsprogram når det er på tide å ta livmorhalsprøve. Hvert tredje år for deg mellom 25 og 33 år, hvert femte år om du er over 34 år. Ved å ta livmorhalsprøve kan celleforandringer oppdages og behandles, og risikoen for livmorhalskreft reduseres. (Kilde: Kreftforeningen.no)

Teamleder for jordmødrene, Hilde Bangstad, håper tilbudet kan gjøre terskelen litt lavere for å ta de anbefalte prøvene:

- Vi vet at noen ikke følger livmorhalsprogrammet og tar prøvene så ofte som anbefalt. Derfor håper vi et gratis og tilgjengelig tilbud kan bidra til at enda flere tar celleprøven slik at vi kan forebygge enda flere tilfeller av livmorhalskreft. Dette er en enkel prosedyre som er fort gjort og medfører lite ubehag under prøvetakingen

Velkommen til gratis celleprøve

  • Utføres av jordmødrene på Hamar helsestasjon
  • Sted: Hamar rådhus
  • Tidspunkt: «drop in» onsdag 5. oktober klokka 15:00-19:30
  • Venteplass ute i vestibylen - trekk en lapp og vent på tur

Hvis du har spørsmål kan du sende en mail til jordmor Hilde Bangstad: hilde.bangstad@hamar.kommune.no

Du finner svar på mange vanlige spørsmål om livmorhalsprøve på Kreftforeningen.no