Hvor heldige er ikke vi som både har by, strand, land, vann, skog og vidder rundt oss? Det er egentlig bare fantasien som stopper deg, men her får du våre tips til fine (og gratis) sommerferiedager i Hamar!

Byliv og aktiviteter i Hamar

Biblioteket har gratis lesestund for barn hver onsdag i sommer. Gå og hør en god bok, spill et spill mens dere er der, og utforsk en ny lekeplass etterpå – det er mange å velge mellom! Ta med dere lunsj i en av de fine parkene, lån med dere hageleker fra BUA og ta en runde kubb eller ringspill. Prøv dere på skateboard, sparkesykkel eller strandvolleyball på Koigen, eller kanskje en runde frisbeegolf i Anker’n? Mens dere er i Anker’n kan dere forresten prøve grafittiveggen for et kreativt avbrekk! Bruk malingsrester du har hjemme hvis du ikke vil kjøpe. Hvis dere drar videre til aktivitetsparken på Ajer kan dere prøve sykkelbanen, spille sandvolleyball, basket eller fotball.

Finn din favorittstrand og prøv en vannaktivitet

Skinner sola er det mange steder å bade, både langs Mjøsa og i innsjøene. Hopp fra stupetårnet, prøv balansen på SUP-brett, eller ta en kanotur og se på dyrelivet! Hva med en «strand-hopping» langs Mjøsa for å kåre familiens favorittstrand?

Ut på tur - i skogen eller på landet

Innlandstrafikk kjører buss for 10,- i hele juli - eller du kan låne eller leie sykkel. Finn en rute som passer for deg, og ta en tur i skogen. Du kan fiske i en innsjø (sjekk om du trenger fiskekort), dra på stolpejakt, slappe av i en hengekøye underveis, eller ta en mini-ferie i skogen og overnatte i telt.

Rett utenfor byen finner du flere gårder som har åpen gård i løpet av sommeren! Her kan du komme på besøk, hilse på dyr, plukke bringebær og delta på gårdsaktiviteter.

Lån utstyr

Du trenger ikke kjøpe dyrt utstyr for å dra på tur! BUA Hamar låner ut utstyr til de fleste sommeraktiviteter; kano, SUP-brett, fiskeutstyr, hageleker, rulleskøyter, skateboard, telt, sovepose, hengekøye, frisbeegolf, sykkel, sparkesykkel, sykkelvogn eller stormkjøkken!

Du kan droppe innom og se hva som er ledig, eller bestille på forhånd. BUA er åpen mandag, torsdag og fredag kl 13-18.

Se hele utvalget her: BUA Hamar

 

Her finner du alle forslagene til aktiviteter.

 

 

God sommer fra oss!