- Det er mange som sykler i Hamar, men når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, parkerer de fleste sykkelen for vinteren, sier sykkelkoordinator Arne Willy Hortman i Hamar kommune. – Har du riktig utstyr kan det imidlertid være en drøm å sykle hele vinteren, og det er både miljøvennlig, effektivt, og gjerne tryggere enn å gå på glatta.

Dette er det stadig flere i Hamar som erfarer, og i fjor var det nesten 300 personer som benyttet seg av kampanjetilbudet om å få et gratis piggdekk i forbindelse med «Pigg med Pigg»-kampanjen. - Pågangen var såpass stor at vi måtte avslutte kampanjen tidligere enn planlagt. Derfor kjører vi en ny runde i år, fortsetter Hortman. 

Hamar kommune gjennomførte sykkelkampanjen «Pigg med pigg» for første gang i fjor, og kjører en ny runde i år for å nå ut til enda flere syklister. Kampanjen går ut på at Hamar kommune dekker kostnaden for ett piggdekk og omlegging, mens sykkelverkstedene står for enkel sjekk av sykkelen for å sikre en god sykkelopplevelse. Det andre dekket betaler du selv. Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og vintersjekk. Mer omfattende service eller skifte av deler må dekkes av kunden.

Slik deltar du i «Pigg med pigg»

Alle sykkelverkstedene i Hamar er med på «Pigg med pigg»: Sykkel og fritid, Intersport, Sport1 på CC, XXL, Resport og fritid og Elsykkelbutikken. Totalbeløpet per kunde er begrenset oppad til 1250 kroner. Kampanjen varer fra 1. november til 30. desember, eller så langt budsjettet holder (ca. 250 kunder).

Du leverer sykkelen din i den butikken du ønsker. Alle som ønsker å være med, må fylle ut et enkelt kundeskjema, som du får opp på din mobil når du skanner en QR-kode i butikken. Hortman sier det kan lønne seg å være raskt ute med å bestille time for dekkomlegging: - Erfaringene fra Hamar i fjor og andre byer er at kampanjen blir avsluttet tidligere enn planlagt fordi budsjettet ble brukt opp. Og særlig med tanke på at stadig flere skaffer seg el-sykler, er det grunn til å regne med at pågangen ikke blir mindre i år. 

Enda bedre å sykle om vinteren med el-sykkel

Det er overraskende fint å sykle med el-sykkel om vinteren, og er absolutt noe flere burde prøve, men ta gjerne batteriet inn i varmen når sykkelen skal stå ute en stund. I tillegg er det god mosjon, bra for miljøet og gir en deilig opplevelse av å trosse elementene, avslutter sykkelkoordinator Arne Willy Hortmann.

Har du lyst til å prøve vintersykling?

I tillegg til riktig utstyr, er det noen andre tips som kan gjøre sykling om vinteren enklere og mer komfortabelt.
Her finner du gode tips til vintersykling