I Hamar har vi både kommunale og private parkeringsplasser. Det er også forskjell på langtidsplasser og korttidsplasser og noen steder er det begrenset parkeringstid. Derfor, se alltid på skiltene der du parkerer.

Alle kommunale parkeringsplasser har et sonenummer. Dette finner du på automaten, på skiltet og i parkeringsappen (Den appen heter Hamar kommune og kan lastes ned fra App Store og Google Play.)  Forsikre deg alltid om at du står i samme sone som du betaler for.

Klikk her for å se våre p-plasser på et interaktivt kart.

Gratissonen i sentrum (sone 3211)

Du kan parkere 1 time gratis i sentrum. Sonenummeret (3211) forteller at du er i gratissona. Dette står på skiltet og på p-automaten.

Er du i denne sona, vil dette bli registrert når du velger å parkere med mobil-appen. Bruker du ikke mobil-app, kan du registrere kjøretøyets registreringsnummer på parkeringsautomaten. Du får da en parkeringsbillett som må legges godt synlig for kontroll bak frontruta.

Parkeringen kan forlenges med inntil 2 timer mot å betale avgift. Maks parkeringstid på kortttidsplassene i sentrum er 3 timer.

Parkeringsavtaler/abonnement

Parkeringsavtaler i Vestre torg parkeringshus og på plasser i langtidssone 3202 kan kjøpes via appen eller i vår nettbutikk for private. Bedrifter kan også kjøpe avtaler, da i nettbutikken for bedrifter.

Lenke til nettbutikken for parkering for private

Lenke til nettbutikken for bedrifter

Om betaling

Du kan betale på automaten eller via appen. El-biler og hydrogendrevne kjøretøy betaler halv avgift. Hybridkjøretøy skal betale full avgift for parkering. Velg el-bil hvis du betaler på automaten. Hvis du bruker appen registrer denne automatisk at du kjører el-bil. Med EL-bil betaler du også parkering når du lader. Dette skal være tydelig skiltet.

På de kommunale plassene skal det betales mandag - fredag mellom klokka 09.00 og 17.00 og lørdag mellom klokka 09.00 og 15.00. Det er bare i p-husene det koster å parkere i helgene, dvs fra klokka 15.00 på lørdag til 09.00 på mandag. Merk at private p-plasser kan ha andre bestemmelser.

Prisen for parkering justeres normalt for hvert år.

Bobilparkering

Hamar kommune har ikke selv noe eget organisert parkeringstilbud for bobiler, men Hamar Båtforening har et tilbud på Tjuvholmen i Hamar. Der er det også et tømmeanlegg som er åpen i sommerhalvåret. Lenke: https://bobilplassen.no/hamar-batforening/ eller E-post: post@hamarbatforening.no

Sommeren 2022 er det også et tilbud for parkering av bobiler ved Vikingskipet i regi av Hamar olympiske anlegg (HOA). Telefon: 62 51 75 00 eller E-post: post@hoa.no

For øvrig gjelder det ordinære parkeringstilbudet i Hamar sentrumsområde for hensetting/parkering av bobiler. Vær oppmerksom på at Hamar kommune har avgiftsparkering.

Nye parkeringssoner fra januar 2023

Kommunestyret i Hamar har vedtatt at parkeringssonen i Hamar skal utvides fra januar 2023. Men informasjon kommer på nettsiden vår nærmere aktuell dato.

I vår politiske møtekalender ligger imidlertid alle dokumenter i denne saken. Klikk inn på lenken og søk: UTVIDELSE AV AVGIFTSSONE FOR PARKERING.