Karpe greide i august det nesten utenkelige - å fylle Oslo Spektrum hele 10 ganger. Våren 2023 skal de for første gang turnere utenlands, og neste sommer blir det igjen konserter i Norge. Da er Hamar en av de første byene Karpe besøker, lørdag 1. juli. 

Utsolgt konsert

Dagen blir en liten festival som foregår på utendørsområdet ved Vikingskipet; hele tre konserter etter hverandre. 

Det hele starter med Emma Steinbakken, som slo igjennom over natten i 2018 med singelen «Not gonna cry», fortsetter med Hamars egen Stig Brenner, som er aktuell med albumet «Hvite Duer, Sort Magi» - før Karpe inntar scenen med, som alltid, en spektakulær konsertproduksjon.  

Dette blir en unik konsertopplevelse, da Hamar er eneste spillested med disse tre artistene.   

Fakta

  • Dato: Lørdag 1. juli 2023
  • Arena: Uteområdet ved Vikingskipet
  • Antall billetter: 15.000
  • Billettsalg: UTSOLGT
  • Arrangører: Hamar kommune og Vikingskipet/HOA
  • Samarbeidspartnere: Venues 

Lenke til konsertsiden for flere detaljer
 


Ungt publikum 

Hamar kommunes utendørskonserter startet på Stortorget med Sting i 2016, Elton John i 2017 og A-ha i 2018. Deretter har det vært jobbet iherdig for å booke nye artister, men pandemien satte kjepper i hjulene gang på gang. Det var derfor svært fornøyde arrangører som i dag lanserte den store begivenheten for neste sommer.  

- Endelig kan både vi og publikum glede oss til en storkonsert i Hamar igjen. Det føles lenge siden sist, sier kultursjef i Hamar Morten Midtlien.  

Arrangørene har hatt et ønske om å treffe nye og bredere målgrupper, og der må det sies de har truffet blink. - Denne artistrekken treffer svært bredt, og for første gang henvender vi oss til et ungt publikum, sier Midtlien. 

Utendørs ved Vikingskipet 

- Å kommunisere mot en ny og større målgruppe er gøy, og det er også spennende med en ny arena. 

Til denne anledningen ble Stortorget for lite, så konsertarena er uteområdet ved Vikingskipet. Området ble også brukt til konserten med Whitesnake og Europe i sommer.  

 - Uteområdet er perfekt til denne type arrangement, sier Tom Erik Hovde, administrerende direktør i Vikingskipet/HOA. - Her er det god plass til det store scenerigget som skal opp og minst 12.000 publikummere. Det blir også et fint område for servering av mat og drikke, slik at vi kan ønske velkommen til  en stor opplevelse, en skikkelig “helaften”. 

Det er ingen aldersgrense på konserten. Barn anbefales å komme i følge med en voksen. 

Hele Hamar med, hele helgen 

Arrangørene kan ikke tenke seg en bedre måte å starte neste års sommerferie på enn en konsert-helg i Hamar. - Byen har blitt en herlig sommer-destinasjon; en by som pulserer, med myldrende serveringssteder og yrende liv både i sentrum, på Mjøsfronten og ellers langs strandpromenaden, konstaterer Midtlien og Hovde.  

Konserten med Karpe, Brenner og Steinbakken vil trekke mange tilreisende til byen, og arrangørene har satt seg et arbeidsmål som strekker seg lenger enn bare konserten, nemlig “Hele Hamar med, hele helgen”. - Alt ligger til rette for en fantastisk livlig og trivelig  langhelg 1. juli neste år - for alle i Hamar og alle som kommer hit for å oppleve konserten og alt det andre Hamar har å by på.