Hamar bibliotek, hovedbiblioteket!

Adresse:Interiørfoto Hamar bibliotek - foto Jens Haugen
Torggata 100, 2317 Hamar.
Telefon:  62 56 18 00
Epost: biblioteket@hamar.kommune.no
Biblioteksjef: Per Olav Sanner

Velkommen til å besøke en av våre avdelinger! 

Skal du levere?
Du kan levere hele døgnet!
På hovedbiblioteket kan du levere i innleveringsautomaten i Morteruds gate, på baksiden av biblioteket
I Vang kan du levere i luke ved inngangsdøren. 


Voksenavdelingen
Voksenavdelingen går nå over 3 plan, med åpent magasin i kjelleren (plan -1). På plan 0 er det aviser (på ulike språk), film, fantasy, serielitteratur, lettlest litteratur, lydbøker, reserverte bøker, utlåns – og innleveringsautomater, samt publikums-pc.

På plan 1 er tidsskrifter, skjønnlitteratur, faglitteratur, krim, diktsamling, skuespill, publikums-pc, samt en utlånsautomat. Leseplasser finnes på både plan 0 og plan 1.

Barneavdelingen
Barne- og ungdomsavdelingen ligger på plan 0. Egne spillrom for brettspill og Wii/Playstation, samt egne pc-plasser for barn.

Les mer om våre tilbud til barn og unge.

Musikkavdelingen
Hamar bibliotek har Norges tredje største musikkavdeling. Her kan du låne noter for ethvert instrument og innen ulike genre. Avdelingen har også samspillnoter, en stor kornotesamling, sang- og visebøker, ca 4000 CD-plater og ca. 250 musikkvideoer. Naturligvis finner du også bøker som omhandler musikk.

I tillegg kan du benytte deg av bibliotekets referanseverker innen musikk og en liten lokalsamling. Biblioteket har i sitt datasystem et omfattende tittelregister, især innenfor viser og populærmusikk. Musikkavdelingen er lokalisert på plan 1.

Les mer om musikkavdelingen.

Lokalsamling
Lokalsamlingen er plassert i voksenavdelingen på plan 1 Den omfatter historisk og aktuelt materiale fra Hamar kommune og Hedmark fylke. Samlingen inneholder lokalhistoriske årbøker, bygdebøker, slektshistorier, adressebøker, årsmeldinger og annen lokal fag- og skjønnlitteratur. Dette finnes som bøker, tidsskrifter, småskrift, brosjyrer, kart og video/dvd, og det er også et klipparkiv med stoff fra bl.a. Hamar Arbeiderblad og Hamar Dagblad. Skiftebøker, tingbøker, folketellinger, emigrantprotokoller, kirkebøker og aviser finnes både på papir og mikrofilm. I rommet er også en pc tiltenkt slektsforskning.

  • Man kan søke i lokalsamlingens materiale og i Hedmark fylkesbiblioteks «Lokalhistorisk Hedmarksnett» i eget websøk: Søk i lokalsamlingen 
  • Lokalsamlingen har eget klipparkiv. Her kan man finne mye spennende «klipp» fra lokalavisene om Hamar.

Avdeling for aviser og tidsskrift
Hamar bibliotek abonnerer på et stort antall aviser og tidsskrift. Aviser oppbevares ca. 1 måned og kan leses hos oss (ikke utlån). Alle tidsskrifter, med unntak av siste utgave og pedagogiske tidsskrifter, lånes ut. 

I tillegg har biblioteket mikrofilmutgaver av de fleste av papirutgavene som har vært utgitt i Hedmark . For å se/lese disse, kan bibliotekets mikrofilmapparat med mulighet for utskrifter(kopier) benyttes. Filmene kan også lånes.

Koselig sitteplass i Hamar bibliotek.