Adresse:
Torggata 100 
2317  Hamar
Telefonnummer: 62 56 18 00
Epost: biblioteket@hamar.kommune.no

Betjente åpningstider

Mandag:  10.00 - 19.00

Tirsdag:   10.00 - 19.00

Onsdag:  10.00 - 19.00

Torsdag:  10.00 - 19.00

Fredag:   10.00 - 16.00

Lørdag:   11.00 - 15.00

Selvbetjent alle dager (med noen unntak - se under) kl. 06.00 - kl. 22.00

Stengt:

Påsken (torsdag - mandag), 1. mai, 17. mai, Kristi himmelfartsdag, Pinseaften, 1.pinsedag, 2. pinsedag, Julaften, 1. juledag, 2. juledag, Nyttårsaften og 1. nyttårsdag.

Lås deg inn med lånekort og PIN-kode når biblioteket er selvbetjent!

Tilgang til selvbetjent bibliotek får du ved å skrive en kontrakt. Ta kontakt med hovedskranken på plan 0 (1.etasje).

 

Biblioteksjef: Per Olav Sanner
 


Tilbudene våre er:

  • Bøker for barn og voksne
  • Videofilmer og lydbøker
  • Musikk-CD
  • Noter
  • Tidsskrifter og aviser
  • Offentlig informasjon fra kommune og stat
  • Lokalsamling
  • Internett og multimedia for publikum
  • Lesesal

Mer om tilbudet vårt:

Voksenavdelingen
Voksenavdelingen går nå over 3 plan, med åpent magasin i kjelleren (plan -1). På plan 0 er det aviser, fjerne og nære fremmedspråk, film, fantasy, serielitteratur, lettlest, lydbøker, reserverte bøker, utlåns - og innleveringsautomater samt publikums-pc. På plan 1 er tidsskrifter, skjønnlitteratur, faglitteratur, krim, diktsamling, skuespill,  publikumspc-er samt en utlånsautomat. Leseplasser finnes på både plan 0 og 1.
 

Barneavdelingen
Barne- og ungdomsavdelingen ligger på plan 0. Egne spillrom for brettspill og Wii/Playstation samt egne pc-plasser for barn.

Musikkavdelingen
Hamar bibliotek har Norges tredje største musikkavdeling. Her kan du låne noter for ethvert instrument og innen ulike genre. Avdelingen har også samspillnoter, en stor kornotesamling, sang- og visebøker, ca 4000 CD-plater og ca. 250 musikkvideoer. Naturligvis finner du også bøker som omhandler musikk. I tillegg kan du benytte deg av bibliotekets referanseverker innen musikk og en liten lokalsamling. Biblioteket har i sitt datasystem et omfattende tittelregister, især innenfor viser og populærmusikk. Musikkavdelingen er nå lokalisert på plan 1.

Lokalsamling
Lokalsamlingen er plassert i voksenavdelingen på plan 1  Den omfatter historisk og aktuelt materiale fra Hamar kommune og Hedmark fylke.  Samlingen inneholder lokalhistoriske årbøker, bygdebøker, slektshistorier, adressebøker, årsmeldinger og annen lokal fag- og skjønnlitteratur.  Dette finnes som bøker, tidsskrifter, småskrift, brosjyrer, kart og video/dvd, og det er også et klipparkiv med stoff fra bl.a. Hamar Arbeiderblad og Hamar Dagblad.  Skiftebøker, tingbøker, folketellinger, emigrantprotokoller, kirkebøker og aviser finnes både på papir og mikrofilm. I rommet er også en PC tiltenkt slektsforskning.

Man kan søke i lokalsamlingens materiale  og i Hedmark fylkesbiblioteks "Lokalhistorisk Hedmarksnett" i eget websøk:

Søk i lokalsamlingen

Lokalsamlingen har eget klipparkiv. Her kan man finne mye spennende "klipp" fra lokalavisene om Hamar

Lokalhistoriske_emner_i_utklippssamlingen_2.doc

Avdeling for aviser og tidsskrift
Hamar bibliotek abonnerer på et stort antall aviser og tidsskrift. Aviser oppbevares ca. 1 måned og kan leses hos oss (ikke utlån). Alle tidsskrifter, med unntak av siste utgave og pedagogiske tidsskrifter, lånes ut. Hamar bibliotek har i magasiner gamle papirutgaver av lokalaviser. Disse kan kun brukes i biblioteket. I tillegg har biblioteket mikrofilmutgaver av de fleste av papirutgavene. For å se/lese disse kan bibliotekets mikrofilmapparat med mulighet for utskrifter(kopier) benyttes. Filmene kan også lånes.

Hamar bibliotek har i magasiner gamle papirutgaver av lokalaviser. Disse kan kun brukes i biblioteket.
I tillegg har biblioteket mikrofilmutgaver av de fleste av papirutgavene. For å se/lese disse kan bibliotekets mikrofilmapparat med mulighet for utskrifter(kopier) benyttes. Filmene kan også lånes.

Lokale aviser - en oversikt