Finsalsenteret

Finsalsenteret har 73 plasser fordelt på tre sykehjemsavdelinger, to langtidsavdelinger og en korttid-/rehabavdeling. Finsalsenteret ligger fint til på Ridabu og deler av senteret har utsikt over Hamar og Mjøsa. På uteområdet er det asfalterte gangveier og beboere har tilgang til hage og sansehage. Senteret har en egen minibuss for kunne tilby beboerne turer ut.

Sykehjemsavdelingene har enerom med eget bad/WC og rommene har seng, nattbord, klesskap, bord og stol.

På Finsalsenteret finner du administrasjonen både for Finsalsenteret, Finsalhagen og Kåtorp. 

Finsalhagen

Finsalhagen ble åpnet i 2016 og ligger i tilknytning til Finsalsenteret. Finsalhagen har 42 plasser fordelt på en langtidsavdeling og en enhet med omsorgsleiligheter. Omsorgsleilighetene er i 1. etasje og ligger under tjenesten for funksjonshemmede. 

Sykehjemsavdelingen har 14 rom med eget bad/WC og 14 rom med oppholdsrom og kjøkkenkrok, soverom,bad/wc, seng og skyvedørsgarderobe.

Omsorgsleilighetene har oppholdsrom med kjøkkenkrok, soverom,bad/wc, seng og skyvedørsgarderobe. 

Kåtorp omsorgsboliger

Kåtorp ligger landlig til med utsikt over store jordbruksområder. Stedet er omgitt av en stor hage. Her er det 26 omsorgsleiligheter. 

Omsorgsleilighetene har en kjøkkenkrok og egne bad/wc.

Frisør og fotterapeut

Det er egen fotterapeut og frisør på bestemte dager i uka. Tannpleier kommer til Finsalsenteret noen ganger i året. 

  • Fotterapeut: Tonje Os Nesthun 954 53 220 (onsdag og torsdag)
  • Frisør: Frisør Kostiajeviene 922 28 074 (mandag og tirsdag)

Kantine og møteplass

Vårt ønske er at kantinene våre skal blir brukt som møteplass for dere som er i en livsfase der det er ønskelig å møte andre i samme situasjon. Den gode praten blir viktig, det sosiale felleskapet, spise ett sundt og godt måltid, eller bare kaffe og ei god kake!

Vår visjon er Matglede, service og kvalitet og vi ønsker Deg velkommen i våre kantiner.

Finsalsenteret har kantine som er åpen for beboere, pårørende, ansatte og andre besøkende. Du kan som innbygger kjøpe mat og spise i våre kantiner eller kjøpe med deg mat hjem. Kantinen på Finsal tilbyr en variert meny med lette lunsjretter og påsmurt. Kantinen er åpen fra 11-13 alle hverdager. 

I Finsalhagen finnes et allrom med plass til 30 personer. Ved bursdagsfeiringer eller andre anledninger kan dere ta kontakt med resep­sjonen for lån av lokalet.

Søknadsskjema helse- og omsorgstjenester

Ved å benytte skjemaet under søker du generelt om tjenester i Hamar kommune. Du vil bli tildelt tjenester ut i fra ditt behov og der kommunen har ledig kapasitet. 

Søk om helse- og omsorgstjenester (PDF, 104KB)

Frivillighet og venneforening

Finsalsenteret og Finsalhagen har en venneforening som arbeider for beboerenes trivsel og velferd. I løpet av året arrangerer de flere tilstelninger og turer som for eksempel gåturer, konserter, pubkvelder, høstturer etc. 

Hamar kommune samarbeider tett med frivillige organisasjoner innenfor helse. Frivillige organisasjoner som Lions, Hamar Frivilligsentral og Røde kors er viktige samarbeidspartnere og hjelpere for innbyggere og for personer som mottar tjenester fra Hamar kommune. Beboere på institusjoner kan få hjelp til å handle, følge til lege/tannlege, besøksvenn, besøkshund og annet. 

Leder for venneforeningene:
Finsals venner - Fred Bjørke - tlf 
911 38 570

Kåtorps venner - Kjell Knutsen

Ofte stilte spørsmål