Furuberget
- Bergstien i Furuberget
En av de mest populære stiene i Furuberget, er Bergstien. Denne går nesten på utsiden av skogen mot Mjøsa og gir et fantastisk utsyn over innsjøen. Stien har utgangspunkt nederst i Furuberget og ender ved kalkbrenneriet. Man kan så fortsette veien videre ned til bunnen av bakken, gå jernbaneundergangen og ta gangveien langs Mjøsa tilbake til gapahuken. Her er det en fin rasteplass. Parkering utenfor bommen innerst i Snekkerstuvegen og så 300 meter å gå på skogsvei til gapahuken.
- Bygdeborgen i Furuberget
En bygdeborg er et enkelt festningsanlegg. Festningsanleggene ble bygd på markerte høyder og koller i terrenget som var lette å forsvare. Oppe på steinmurene og vollene har arkeologiske utgravninger vist at det kan ha stått palisader av tømmerstokker. Det er påvist både hustufter og brønner inne i bygdeborgene. Trolig var borgene primært ment som tilfluktssteder for bygdas gamle, kvinner, barn og husdyr mens de våpenføre prøvde å stanse fienden. Bygdeborgen i Furuberget ligger helt ute på spissen av skogområdet, mot Mjøsa. Utgangspunkt: P-splassen på Hedmarkstoppen (flott utsikt over Mjøsa og Hedemarksbygdene) og på god sti gjennom hele Furuberget. Ca ½ time å gå.
- Dagsturhytta i Furuberget
Dagsturhytta i Furuberget åpnet 6. januar og er åpen daglig. Inne i hytta er det sittebenker, peisovn, to store vinduer og flott utsikt mot Mjøsa. Her kan du ta en rast, varme deg og nyte matpakka! Merk: Det er IKKE tillatt å overnatte i hytta. Utedoen er per nå ikke i drift men vi vil legge ut informasjon så snart dette er klart.
Vi ber deg for øvrig lese disse reglene før du tar i bruk hytta. (PDF, 129KB)
Det utføres tilsyn av hytta via venneforening i Hamar kommune.
Her kan du lese mer om åpningen av dagsturhytta.