Den nye avgiftssonen blir delt inn i fire beboersoner. Hvis du bor innenfor beboersone A, B, C eller D på kartet kan du kjøpe beboerparkering til beboerpris (250,- per måned) ) fra 1. januar hvis du ikke kan parkere på egen tomt. Avtalen gjelder parkering i samme beboersone som du har folkeregistrert adresse. Beboeravtalen gir ikke fortrinnsrett på parkeringsplasser innenfor sonen, men du kan parkere på ledige plasser. Andre som har parkeringsavtaler i sonen, eller parkerer mot avgift, kan benytte de samme parkeringsplassene. 

 

Slik kjøper du beboeravtale

Ordningen med beboeravtaler gjelder fra 1. januar. Produktene vil være klare for salg i parkerings-appen og nettbutikken vår fra 23. desember og er gyldige fra 1. januar

Alle som har folkeregistrert adresse i beboersonen, og har egen bil, kan få beboeravtale. Du kjøper beboerparkering i appen på samme måte som andre parkeringsavtaler. Når du kjøper avtalen, sjekkes opplysningene dine opp mot Folkeregisteret og Kjøretøyregisteret.

Se priser for beboerparkering

Kjøp beboerparkering

Hvis du ikke har mulighet til å kjøpe beboerparkering i appen eller nettbutikken, får du kjøpt avtale i riktig sone hos Innbyggerservice i rådhuset fra 23. desember.

Søk om beboeravtale

Hvis du ikke eier kjøretøyet, eller ikke er folkeregistrert på adressen du bor på, må du søke om beboerparkering. Dette gjelder for eksempel studenter som har leiekontrakt på bolig innenfor beboersonen, og beboere som kjører bil registrert på firma.

Søk om beboerparkering

Det kan være inntil 4 ukers behandlingstid på søknaden. Nå i overgangen til ny ordning vil vi gi alle som ønsker å kjøpe beboerparkering muligheten til å få svar før vi gir noen avgift, men husk å søk så snart du kan. 

Beboeravtale i Vestre Torg p-hus

Dersom du er beboer i avgiftssonen kan du også velge å kjøpe beboerparkering i Vestre torg p-hus. Prisen her vil bli det dobbelte av ordinær beboerparkering utendørs (500,- per måned). Vær oppmerksom på at det kan være venteliste for plass i p-huset. 

Har du allerede beboeravtale?

Beboeravtaler i sone 3202 er gyldige ut perioden, men vil ikke bli fornyet automatisk, så du må selv huske å kjøpe ny beboeravtale i din beboersone etter 23. desember.

Beboeravtaler i Vestre torg p-hus vil bli fornyet automatisk til ny pris etter 1. januar, hvis du ikke avslutter den. Fra 1. januar er det samme pris for el-bil og annen bil for beboere. Du kan velge å avslutte avtalen og kjøpe beboerparkering i en av beboersonene til redusert pris hvis du heller ønsker det.