Har man riktig utstyr kan det imidlertid være en drøm å sykle hele vinteren, og det er både miljøvennlig, effektivt, og gjerne tryggere enn å gå på glatta. Her er noen tips til deg som vil prøve vintersykling:

Skaff deg gode piggdekk til sykkelen

Gode piggdekk gjør at du kommer frem overalt. 

Sykle etter forholdene

Selv om piggdekkene gjør at du kommer greit fram må du likevel ta hensyn til is og andre forhold

Sørg for at sykkelen er i god stand

Sjekk særlig at du har gode bremser.

Kle deg godt

Bruk for eksempel en bøff under hjelmen og bruk vindtette hansker, og gjerne ull innerst mot kroppen. Husk også at du ikke må kle deg for varmt. Mange syns også det er behagelig å bruke briller, særlig på de kaldeste dagene. Man kan bruke egen sykkelbekledning, men mange velger også å sykle i vanlige klær. Og kanskje kan du få ekstra mye ut av dagen om du sykler til jobben om morgenen og tar dusjen der?

Skaff utstyr som gjør syklingen lett for deg

Skjermer foran og bak gjør deg mindre utsatt for sprut og skitt – og kanskje er det en fordel å ha en egen sykkeltaske til enten PC eller andre ting?

Husk at reflekser på sykkelen og lys i mørket er påbudt

Sørg for at du har lys som både gjør at du blir sett av andre i trafikken og som gir deg god sikt når du sykler i mørket.

El-sykkel

Det er overraskende fint å sykle med el-sykkel om vinteren, , men ta gjerne batteriet inn i varmen når sykkelen skal stå ute en stund.