Om barnehagen

Hamar gårdsbarnehage holder til på Ajer gård og er en privat barnehage som har drevet siden 2006.

Vi har ni mål tomt å boltre oss på. Om høsten blir det mye epler og om vinteren får vi en alle tiders akebakke. Vi har katter, kaniner og høner. Alltid stas å få kose med kaniner eller være med å plukke egg fra hønene. Hver vår får vi nye kyllinger og nyfødte lam som ungene får være med på å stelle. Det er mye omsorg og læring for barna i samspill med dyrene.

I Hamar Gårdsbarnehage har vi satset på kompetanseutvikling av ansatte. Alle som jobber hos oss har utdanning innen barnehagepedagogikk.  

Satsningsområdet vårt er at i Hamar gårdsbarnehage skal alle oppleve glede, omsorg, vennskap, lek og læring med hovedtyngde på natur og miljø. 

Avdelinger

Vi har 32 barn i alderen 1 til 6 år. Barna blir oftest delt inn i grupper.

  • De største barna er oppe i andre etasje i Kårhuset. De er i alderen tre til seks år og deles inn i gruppene som kalles Røde og Gule epler. De som skal begynne på skolen er med i en skolestarter-gruppe.
  • Grønne epler er aldersgruppen null til tre år.  De er i første etasje i Kårhuset.
  • Familiebarnehagen holder til i Hovedhuset. Den gruppen kalles Liljeblomsten og er i alderen null til tre år.

Måltider

Vi har tre måltider om dagen. Barna har med seg matpakke og drikkeflaske med vann. 
To dager i uken er det felleslunch og matdag. Også har vi en dag med smøremåltid/ havregryn eller lignende. Hvilken dag varierer fra avdeling.
Fredager serveres varmmåltid til lunsj. Barna er noen ganger med å lage maten i mindre grupper. Til minimåltidet spiser barna det de har igjen av matpakken og får frukt/ grønnsaker/ knekkebrød av barnehagen.

Kom innom på besøk

Du er hjertelig velkommen på besøk, ring gjerne på forhånd slik at vi kan avsette tid til å prate med deg og vise deg rundt.

Informasjonshefte om barnehagen og barnehagens vedtekter, årsplan og virksomhetsplan ligger på hjemmesiden vår. 

Ofte stilte spørsmål

Vi har samordnet opptak i Hamar kommune:
Søk via nettside:  https://foresatt.visma.no/hamar
Vi tar også inn barn utenom hovedopptak om det er ledig plasser. 

Ja, vi er privat barnehage og vi tar inn barn fra andre kommuner. Det er flere barnehagebarn som bor på Lund/Volljordet som er ligger på grensen til Ringsaker kommune.  

Ta kontakt, via epost eller telefon. Avtal tid og kom gjerne på besøk.