Klart til dyrking i Triangelen Mathage

Dyrking i byer er i sterkt vekst i Europa. Hamar  har ambisjon om å være blant de første byene i Norge som igangsetter Urbant Landbruk. Et forprosjekt har vist at det er stor interesse for dette hos oss.

"Urbane bier" ble første tiltak i satslingen. Bikuben som står på taket av kulturhuset, ble satt opp i fjor og har nå 25.000 bier. I år forventes en honningproduksjon på ca 25 kg.

Tidligere i sommer startet arbeidene i Triangelen Mathage. Triangelparken blir totalt forvandlet når det nå dyrkes urter, rips, stikkelsbær bønner og spiselige blomster. Alle som vil, kan delta i Mathagen, og mye spennende skal skje gjennom sommeren.

Stikkelsbærene vokser

Pilotprosjekt

Fylkesmannen i Innlandet har bevilget 600.000 til Urbant landbruk i Hamar og skriver i sitt vedtak at prosjektet vil tilføre viktig kompetanse i Innlandet.

- Erfaringene til Hamar vil ha stor overføringsverdi til andre. Urbant landbruk er relativt nytt i Norge, og det viktig at noen går foran, sier Haavard Elstrand hos Fylkesmannen.

- Vi ser gode muligheter for at det Hamar skal gjøre, kan bli et pilotprosjekt for resten av Innlandet. 

Midt i matfatet

Ordfører Einar Busterud har stor tro på prosjektet. - Hamar ligger midt i et av landets rikeste landbruksområder, og landbruket har stor betydning for oss. Vi ønsker å øke innbyggernes interesse og forståelse for landbruket og utnytte noen av mulighetene for matproduksjon i byen. Slik sett er Urbant landbruk et kinderegg.

Her kan alle delta!