Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) koordinerer prosjektet med turposter i Hamar, Løten, Ringsaker og Stange. Sesongen går fra 1. mai til 14. oktober, og alle turforslag legges ut digitalt på UT.no. 

Ta gjerne to turposter på samme tur i Hamar!

Post én i Hamar er av de aller mest brukte turene i Hamar og går fra Strandpromenaden i sentrum til undergangen ved Dagsturhytta. Den kan både gås, løpes eller sykles. 

Post 1 med benk ved Mjøsa. Foto: HHT

Turpost nr 1 er ved en hvilebenk nær kulverten under jernbanelinja. Etter at du har kvittert på posten, kan du gå gjennom kulverten og komme til dagsturhytta i Hamar. Du kan da fortsette på stier i Furuberget eller velge gang/ sykkelveien mot Jessnes. 

Det er mange spennende turmål denne sesongen, Bergstirunden, Vangstiene og Tørbustilfallet for å nevne noen. Så ta beina fatt og få deg en god naturopplevelse! Det er kun én turpost innenfor bommen på Gåsbu denne gangen; dette for å redusere bilkjøringen.

Her kan du laste ned 10 turposter i Hamar

Nyttig å vite

  • Felles for alle 40 turpostene med tilhørende turforslag kjennetegnes av positive grunneiere. Vær derfor påpasselig med å respektere angitt parkering, vis hensyn til dyr på beite, ta med eget søppel og følg angitt turbeskrivelse. Bruk gjerne sykkel til startpunktet.
  • Er man nærmere posten enn 75 meter kan du notere postkoden i trykksaken eller kvittere digitalt via UT-appen. Les mer om UT.no og registrering/SjekkUT av turmål.
  • Du kan hente ut turposthefter fra mandag 29. april hos innbyggerservice, bibliotekene, noen sportsbutikker, svømme/idrettsanlegg og aktuelle matbutikker som ligger sentralt til i forhold til turer. HHT-butikken i Strandgata 45 i Hamar har alltid alle fire heftene tilgjengelig.

Premier

Årets premie for barn/unge som tar minst 4 poster i en kommune er et dagsbesøk i Ankerskogen svømmehall. Premien er sponset av Ankerskogen svømmehall og kan hentes på kommunenes servicesenter/ innbyggerservice f.o.m. onsdag 14. august og ut året. Lever turkortet med koder eller vis fram registreringene i appen for å hente ut billetten som må brukes før utgangen av juli 2025. Det blir også uttrekkspremier i hver kommune. 

Poster også i nabokommunene

Du finner også turer i Løten, Stange og Ringsaker. 

Med frivillig innsats og lokalkunnskap, offentlig- og privat støtte, har alle aktører et mål om å legge til rette for gode turopplevelser i nærmiljøet.

Les mer på HHT sine sider