Gatekunstverk frisker opp bybildet for studentene
Den spanske kunstneren Grito har gitt Seminargata et nytt blikkfang for både studenter og andre som går forbi.
Veggen som er valgt har nær tilknytning til campusområdet til Høgskolen Innlandet. Intensjonen er også å friske opp området som studentene skal studere, bo og trives i, i tillegg til å styrke den visuelle opplevelsen i bybildet for både store og små.
Selve verket er lekent og fargerikt. Motivet er en figur på motorsykkel. Figuren har ansiktsmaling inspirert av black metal-kultur, som er en kjent norsk eksportvare.
Om kunstneren Grito
Grito er bosatt utenfor Barcelona, har gått på kunstskole og tidligere jobbet som grafisk designer. Store veggmalerier har han holdt på med siden den globale finanskrisen i 2008, hvor en generasjon yngre kunstnere begynte å male på nedlagte fabrikker. For å nå opp i høyden malte de med ti meter lange malekoster. Foruten veggmalerier uttrykker han seg gjennom skulpturer og keramikk for å nevne noe.
Du kan se mer av kunsten på Instagramkontoen hans.
Byromskunst skal styrke byens identitet og historie
Kunst på fasader er en viktig del av den helhetlige satsingen på byutvikling, og kan bidra til å styrke byens identitet og historie, og tilføre variasjon i de visuelle opplevelsene i bybildet.
Kulturavdelingen i Hamar samarbeider med Viktor Rakov Gjengaar, leder for foreningen Urban samtidskunst i Oslo. I 2012 startet han foreningen, som fungerer som kurator, tilrettelegger og gjennomfører for kunst i byrommet.Gjengaar har bistått kommunen med på flere prosjekter. Blant annet veggmaleriet i Strandvegen (kunstner Sabek) og Casablancabygget (Ingun Dybendal).