Vi gleder oss til en ny sommer med ekte “syden”stemning ved Mjøsa. Sommeren 2024 fortsetter vi med midlertidige tiltak. Samtidig jobber vi med den langsiktige utviklingen og forbereder bygging av første fase, indre havn, som er planlagt ved årsskiftet 2024/2025.

Flere sitteplasser  

Mjøsfronten skal være for absolutt alle. Midt i byen og rett ved gjestehavna finner du boder med matservering, samlingspunkter og aktiviteter for alle aldersgrupper. Denne sommeren finner du dessuten enda flere steder å slå deg ned - «relaxområdet» skal nemlig utvides slik at det til sammen blir 500 sitteplasser!

Hvis du vil være aktiv finner du tilbud både på land og på vann. I år kan du prøve en ny petanque-bane, i tillegg til sjakk, minitennis, basket, skateområde og pricklebane. Du finner også en sandkasse med leker til utlån og vippe for de minste. Vannsport, padel og utendørstrening kommer på plass for sesongen etter hvert. 

Du finner en oversikt over alle aktører og aktiviteter her. 

Nytt parkområde 

Mjøsfronten utvikles videre gjennom uttesting som metode, og i år er det planlagt et helt nytt grønt rekreasjonsområde! Den nye parken på 1400 kvadratmeter får både rolige og aktive områder. Gjennom området går det stier som forbinder parken med resten av Mjøsfronten, vannet og naturen rundt. Trær, planter og benker skaper ulike oppholdssoner med mulighet for avslapning og lek. Ned mot vannet kommer en stor petanquebane som alle kan benytte seg av. Hele parken skal etter planen være ferdig rundt 17. mai. I galleriet nederst kan du se hvordan det skal bli. 

Åpningstider 

Den første helgen er åpningstiden for serveringsstedene fredag 15.00 - 20.00, og lørdag/søndag 11.00 - 20.00. Beachbaren er åpen en time lenger, til 21.00. Åpningstidene er væravhengige, så vi anbefaler å følge Mjøsfronten i sosiale medier for å få daglige oppdateringer.

Her finner du åpningstidene frem til sommeren.  

Utvikling av Mjøsfronten 

Mjøsfronten er et prosjekt under utvikling, og siden sommeren 2021 bruker vi midlertidige tiltak som metode for å utvikle Hamar sentrums nye møteplass. Medvirkning og dialog underveis har bidratt til en «lærende» prosess som gir grunnlag for den langsiktige utviklingen av området. Blant annet har det blitt tilrettelagt for streetfood med flere aktører for å skape spennende og lokale matopplevelser på Mjøsfronten. Området er også programmert med ulike sitteområder slik at man kan slappe av og nyte omgivelsene ved vannet. Videre har det blitt testet ut ulike aktiviteter for å aktivisere området.

Mjøsfronten har hatt en omfattende medvirkningsprosess og endelig landskapsplan ble vedtatt våren 2023. Du kan lese mer om utviklingen av Mjøsfronten og prosessen frem til vedtatt plan i kartfortellingen vår.

Utvikling av Mjøsfronten

Her blir det parkIkke så grønt ennå, men veldig snart blir et helt nytt parkområde ferdig!