Beliggenhet

Skramstad barnehage ligger i naturskjønne omgivelser i Vang, med skog- og jordbruksarealer rundt oss. Barnehagen holder hus i en gammel skolebygning fra 1923, og den ble ombygd til barnehage i 1989. Her er det stor takhøyde, spennende kriker og kroker, og mye sjel og historie i veggene.

Naturområdet i og rundt barnehagen brukes flittig gjennom hele året til fysisk aktivitet og naturopplevelser.  Barnehagen ser på nærmiljøet og uteområdet som en av sine læringsarena.

Vi har vår egen liten skog som ligger tett på barnehagen sitt område hvor vi har vår egen lavvo, der skapes nysgjerrighet og spenning for de aller minste til de største. For de eldste går turen ofte til Gapahuk-skogen, som ligger ca 1 km fra barnehagen.

På vinteren går vi mye på ski med oppkjørte løyper på jordene, og aker i bakkene i og rundt barnehagen. Vi har egen grønnsakshage, plomme- og epletrær og mange bærbusker. I grønnsakshagen dyrkes mat som brukes i måltider gjennom hele året. 

Vi er opptatt av at vi i samspill med barna gir de et godt grunnlag for å vise omsorg for naturen rundt oss slik at vi kan bevare den på best mulig måte for framtiden.

Våre avdelinger

Barnegruppen i 2021/2022 består av 2 avdelinger:

  • Revehiet: 12 barn fra 1-3 år
  • Elgtråkket 19 barn fra 3-5 år

Bemanning

Personalgruppa består av erfarne og kompetente pedagoger, fagarbeidere, og barn -ungdomsarbeidere

Våre fokusområder

  • Bærekraftig utvikling
  • Relasjonsarbeid 
  • Naturen som læringsarena
  • Barn medvirkning i hverdagen

Vi er med i prosjektet «Kultur For Læring» igjennom SePU ved Høgskolen i innlandet, hvor fokuset er inkluderende barnehagemiljø og skolemiljø. 
Vi er studentbarnehage og har praksiselever i fra barnehagelærerutdanningen ved Høgskolen, og barn -ungdomsarbeidere fra videregåendeskole. 

En liten film om oss

Ofte stilte spørsmål

Vi kan tilby lunch 5 dager i uken.

  • Inkluderende barnehagemiljø
  • Realfagbarnehage

Vi ligger 12 km fra Hamar sentrum og tilhører Lunden skolekrets. Vi holder til ca 1km fra avkjørselen på riksvei 3 mellom Hamar og Elverum.