Folkehelseinstituttet vurderer at det ikke lenger er grunnlag for å anbefale grunnvaksinering til personer i aldergruppen 18-64 år som ikke har noen underliggende risikofaktorer som kan gi økt risiko for alvorlig sykdomsforløp. Enkelt grupper anbefales imidlertid fortsatt grunnvaksinasjon dersom denne ikke allerede er fullført, uavhengig av gjennomgått infeksjon.

Bestill time 

I uke 43 og 44 gjennomfører vi massevaksinasjon her på Hamar rådhus hvor du kan ta både korona- og influensavaksine samtidig. 

Du må bestille time på forhånd, enten digitalt eller på telefon.  Vi har ikke "drop-in".

Bestill time

Telefon: 62 56 32 00  (hverdager 9-11 og 12-14). 

Er du i tvil om du bør ta vaksine, må du kontakte fastlegen din. På Helsenorge.no finner du selv oversikt over hvilke vaksinedoser du har tatt tidligere, slik at du får riktig intervall når du bestiller neste dose.

Logg inn på Helsenorge

Avbestille time

Du kan avbestille eller flytte timen din selv ved å logge deg inn på Helseboka med BankID, eller du kan benytte appen.

Vaksineanbefaling for høsten 2023

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at følgende grupper bør ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine før høst/vintersesong 2023/24:

 • personer i aldersgruppen 65 år og eldre, og sykehjemsbeboere
 • personer i aldersgruppen 18-64 år som inngår i en risikogruppe
 • ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom
 • barn 6 måneder–11 år med alvorlig grunnsykdom dersom barnets lege vurderer dette som viktig 
 • gravide i 2. og 3. trimester. Vaksinasjon i 1. trimester kan vurderes dersom den gravide har tilleggssykdommer som gir ytterligere økt risiko. 

Det er den oppdaterte vaksinen Comirnaty Omicron XBB.1.5 som tilbys i høst. Denne vaksinen dekker undervarianter av koronaviruset, omikron som sirkulerer nå. Vaksinen kan gis til barn fra 6 måneder og benyttes både til grunnvaksinasjon og som oppfriskningsdose. 

Barn fra og med 5 år og voksne som omfattes av anbefalingene for høsten 2023 skal ha én dose uavhengig av om de er vaksinert tidligere eller ikke. Barn i risikogrupper fra og med 6 måneder til og med 4 år som ikke tidligere er vaksinert skal vaksineres med 3 doser. 

Det skal gå 6 måneder mellom hver dose du tar.

Vaksinering med koronavaksine til de anbefalte gruppene før høst/ vintersesongen 23/24 vil starte opp samtidig som influensavaksineringen i oktober.

Det er mulig å ta vanlig influensavaksine samtidig med en oppfriskningsdose med koronavaksine. 

Kilde: FHI

 

Ofte stilte spørsmål 

Du bestiller time digital. Se punkt oppe på siden hvor det står "Bestill time".

Trenger du hjelp til å bestille time kan du ringe vaksinetelefonen på telefonnummer 62 56 32 00  (hverdager 9-11 og 12-14).

Du kan avbestille eller flytte timen din selv ved å logge deg inn på Helseboka med BankID, eller du kan benytte appen.

Avbestille/flytte time

Trenger du hjelp til å avbestille eller flytte timen din kan du ringe vaksinetelefonen på telefonnummer 62 56 32 00  (hverdager 9-11 og 12-14).

Helsenorge.no finner du selv oversikt over hvilke vaksinedoser du har tatt tidligere. 
 
 
Når du har logget inn på Helsenorge.no finner du oversikt over dine tidligere vaksiner ved å klikke på boksen "Vaksiner".
Vaksineoversikt på Helsenorge.no
 

 • Møt presis til avtalt tid og sted.
 • Husk å ta med legitimasjon.
 • Vi anbefaler å ha på en t-skjorte eller trøye som gjør det enkelt å sette vaksinen i overarmen.
 • Etter at vaksinen er satt, skal du vente i 20 minutter. 
 • Hvis du blir syk skal du ikke møte opp for vaksine.
 • Du må vente 6 måneder mellom hver dose.

Vaksineringen foregår på smittevernkontoret i Hamar rådhus. Dette ligger i 1. etasje, og det er en sittegruppe utenfor kommunestyresalen. Vent her til du blir hentet.

EU la ned ordningen med koronasertifikat 30. juni 2023, og koronasertifikatet vil ikke være tilgjengelig etter det. For utskrift av vaksiner logg deg inn på nettsiden Vaksiner på Helsenorge.