Beliggenhet

Hol barnehage ligger øverst på Holsjordet rett ved Furuberget turområde. Her har vi utsikt over hele Hamar og Mjøsa. Opprinnelig har huset tilhørt en storgård med en historie som strekker seg tilbake til 1548. Vi pusset opp bygningen i 2017 og bygget fremstår i dag nytt og delikat.

Barnehagen ligger i et rolig område med lite biltrafikk og har Furuberget som nærmeste nabo. Vi bruker ofte skogen og vår egen leirplass i «Eventyrskogen» som turmål. Vi har en fantastisk flott utelekeplass og vi har en egen fotballbane/skøytebane, «bob/akebane om vinteren og gode muligheter for å gå på ski. Vi har egne frukttrær i hagen. Vi kan plukke både plommer, pærer og epler om høsten, i tillegg til rips, solbær og bringebær. Hver avdeling har egen kjøkkenhage. Det finnes også en egen gapahuk innenfor gjerdet vårt som benyttes jevnlig til bålkos og eventyrstunder.

Barnehagen er Miljøfyrtårn og har et tett samarbeid med Hamar Naturskole.

Våre avdelinger

Hol barnehage er en 3-avdelings barnehage med barn i alderen 1-6 år. 
I år er gruppesammensetningen slik: 

  • Månetoppen har 18 barn i alderen 3-5 år
  • Kvisten har 16 barn i alderen 2-4 år
  • Nøtteliten har 11 barn i alderen 1-3 år

Vi har fokus på

  • Trygg tilvenning 
  • «Gullklubben» - et opplegg for de eldste barna siste året før skolestart
  • Uteliv og turer tilpasset de ulike aldersgruppene
  • Skape gode lekemiljøer 
  • Språk og språkstimulering
     

Satsningsområder

Vi er med i forbedringsarbeidet «Kultur for læring» og har et spesielt fokus på et inkluderende barnehagemiljø. Satsningsområder er språkutvikling og gode relasjoner. Vi ønsker at LEKEN skal dominere barnas hverdag i barnehagen. Det er viktig at barna finner livsglede og vi vil gi hvert enkelt barn følelsen av at de betyr noe i fellesskapet.

Foreldresamarbeid

Vi ønsker et positivt og utviklende samarbeid med foreldrene, bygd på gjensidig tillit og ønske om at Hol skal være en god barnehage for barn, foreldre og ansatte.

Du er velkommen på besøk, ring gjerne på forhånd slik at vi kan avsette tid til å prate med deg og vise deg rundt.

Ofte stilte spørsmål

Vi serverer mat 3 dager i uka fra september måned og ut juni måned.
Vi bestiller grovbrød fra Kringla bakeri. Vi baker 1-2 dager i uka rundstykker sammen med barna. Enkelte dager serverer vi varmmat og her bestiller vi gjerne fisk fra Knutstad & Holen.