Fysisk aktivitet forebygger helseproblemer, holder deg frisk lenger og reduserer risikoen for fall, uavhengig av alder, livsstil, helsestatus og funksjonsbegrensninger. Kroppen vår er lagd for bevegelse og det fine er at det aldri er for sent å begynne. Det å starte med eller å fortsette med å holde seg aktiv i eldre år kan gi deg stor helsegevinst!

Det viktigste du skal vite er at det aldri er for sent og begynne. Den største helsegevinsten får du ved å gå fra ingen aktivitet til litt mer aktivitet. De nasjonale anbefalingene for voksne når det kommer til fysisk aktivitet er:

  • 30 min daglig med moderat aktivitet
  • Prøv å utfordre balanse og styrke store muskelgrupper 2-3 ganger pr uke
  • Begrense stillesitting, det vil si begrense tiden du sitter i ro hver dag.

Det kan være lurt å tenke over hva slags type fysisk aktivitet du liker å gjøre. Når noe er lystbetont så er det enklere å få det til. Du bør også tenke over om du er typen som liker å være i aktivitet alene eller sammen med noen. Vil du trene hjemme, utendørs eller i en gruppe sammen med andre eller inne på et treningssenter? Prøv å sett deg mål som er gjennomførbare. Og husk at litt aktivitet er bedre enn ingenting!

For mange kan det å gå ut en liten tur hver dag være en god start!